• 14 dagen retourrecht
 • Achteraf betalen met Afterpay
 • Gratis verzending in NL
 • 95% beveelt ons aan

Pooltafel

Met keuze uit ruim 100 verschillende pooltafels is er altijd een pooltafel die voldoet aan uw eisen. Naast de bekende en standaard pooltafels voor thuis leveren wij ook pooltafels voor bedrijven en hebben wij zeer uitgebreid assortiment zware, professionele en luxe pooltafels. Ons assortiment bestaat uit verschillende hoogwaardige kwaliteitsmerken zoals: Buffalo, Heemskerk, TopTable, René Pierre en Lexor.

Welke maat pooltafel is voor mij geschikt?

Pooltafels zijn er in diverse formaten, dat betekent dat in elke kamer wel een pooltafel past. Wij raden aan om het filter te gebruiken aan de linkerzijde van deze pagina. U kunt hier heel gemakkelijk het aantal ft (feet) selecteren welke past in uw ruimte. Houdt rekening met de lengte van de keu (140cm) wanneer u de maximale grootte pooltafel in uw ruimte wilt plaatsen. Bij elk artikel zijn de afmetingen van de pooltafel beschreven bij de specificaties. Daarnaast zijn er diverse andere filters waarmee u een selectie maakt uit het grote assortiment van Biljartland.nl.

U hoeft zich geen zorgen te maken over het transport, dat regelt Biljartland en wij doen dat volledig Gratis in NL (Ex. eilanden). Heeft u echter nog vragen over de pooltafels, leveringen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Lees meer..
86 artikel(en)
Filter
Sorteer

Artikelen 1 tot 28 van 86 in totaal

per pagina

 • Sorteer op:
 • Best verkocht
 • Prijs
 • Positie
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
86 artikel(en)
Filter
Sorteer

Artikelen 1 tot 28 van 86 in totaal

per pagina

 • Sorteer op:
 • Best verkocht
 • Prijs
 • Positie
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 • 14 dagen retourrecht
 • Achteraf betalen met Afterpay
 • Gratis verzending in NL
 • 95% beveelt ons aan

Onderhoud van een pooltafel
Een pooltafel is voor mensen geen dagelijkse uitgave en daarom is het van belang dat u de pooltafel ook voor langer termijn op de juiste manier onderhoudt. Het goed onderhouden van uw pooltafel kan de levensduur van de tafel aanzienlijk verlengen. Biljartland.nl voorziet u graag van het juiste advies.

Voor het onderhoud van uw poollaken heeft u een borstel met varkenshaar en een stofzuigerborstel nodig. Bij het gebruik van de stofzuigerborstel is het noodzakelijk dat u de meeste zuigkracht laat wegstromen via het schuifknopje op uw stofzuigerborstel. Wanneer u dit niet doet bestaat de kans op te veel wrijving tussen het laken en de borstel. Dit kan uiteindelijk zorgen voor slijtage van uw poollaken. Zuig daarnaast altijd in de lengterichting van het laken.

De eerder genoemde borstel kunt u gebruiken om bij plekken te komen waar de stofzuigerborstel niet kan komen. Gebruik daarnaast geen water of andere vloeistoffen te gebruiken voor het onderhoud van uw pooltafel. Het laken van uw pooltafel is zeer strak gespannen en water zorgt ervoor dat het laken weer los komt te liggen. Op langer termijn kan dit zorgen voor beschadigingen aan uw pooltafel.

Om werking van de verschillende materialen te voorkomen raadt Biljartland.nl aan om de pooltafel te plaatsen in een kamer met een constante kamertemperatuur.
Voor meer informatie en contact bekijkt u dan onze biljart service pagina. 

Ook als snookertafel te gebruiken
De pooltafel is ook te gebruiken als snookertafel. Alhoewel het belangrijkste verschil tussen poolen en snooker de afmetingen van de tafel zijn, leent de gemiddelde pooltafel zich ook uitstekend voor snookeren. Het enige wat u hierbij nodig heeft is een set snookerballen.

Biljartland beschikt over een groot assortiment aan pooltafels variërend in formaat. Hieronder vindt u de afmetingen van de verschillende pooltafels:

- 4 ft. - 156 x 86 cm
- 5 ft. - 176 x 96 cm
- 6 ft. - 205 x 115 cm
- 7 ft. - 213 x 123 cm
- 8 ft. - 253 x 142 cm (professioneel)
- 9 ft. - 282 x 155 cm (professioneel)

De hoogte verschilt per pooltafel, maar is over het algemeen 80 cm.

Naast de standaard pooltafels kunt u bij Biljartland ook terecht voor Mini Pooltafels. Ideaal voor op de keukentafel of om mee op reis te nemen.


Merken Pooltafels
Door ons brede assortiment heeft Biljartland altijd een tafel dat aansluit op uw wensen. Wij bieden verschillende pooltafels van hoogwaardige kwaliteit voor zowel particulieren als voor de professional. Momenteel beschikt Biljartland over de volgende merken: Sam, Heemskerk, Buffalo, Avyna, TopShot, TopTable, René Pierre.
Bekijk een compleet overzicht op onze merkenpagina.

Pooltafel met muntinworp
Wanneer u op zoek bent naar een pooltafel met muntinworp, dan kunnen wij u ook daarmee van dienst zijn. Wij beschikken over de volgende pooltafels met muntinworp:

- Pooltafel Target Coin 8ft
- Pooltafel Sam Magno 9ft.
- Pooltafel Target Coin 7ft
- Pooltafel Viking Coin 7ft
- Pooltafel Knight Coin 6-8ft


De regels van het officiële pool spel
Op de pooltafel kunnen verschillende varianten van pool worden gespeeld. De meest voorkomende variant in Nederland is “8-ball”. Het doel van dit spel is om de ballen 1 t/m 7 of 9 t/m 15 gezamenlijk met de zwarte bal in de gaten te spelen. De speler die de toss heeft gewonnen mag opstoten. Na het eerste schot spreken we van een “open table”. Dit houdt in dat het nog niet bekend is wie met welke balsoort speelt. Pas nadat een speler een bal heeft gepot is de verdeling voor beide spelers duidelijk. Indien de witte bal van de tafel gespeeld wordt, krijgt de andere speler “ball in hand”. Dit houdt in dat de speler de witte bal overal op de tafel mag plaatsen. De spelers die er in slaagt om de 8-ball als laatste weg te spelen heeft gewonnen.

Daarnaast bestaan nog andere varianten pool zoals:

- 9-ball
- Straightpool ofwel 14.1
- Rotation
- 7-ball
- 10-ball
- One Pocket

Meer informatie over de spelregels vindt u op onze spelregel pagina.

Klantervaringen

95% beveelt ons aan

Bekijk alle reviews

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar

Bel ons op 0413-794551

Gratis verzending

vanaf € 45,00

web-monitoring-ok
Ontvang 5 euro welkomstbonus!
Laat uw naam en email adres achter en ontvang direct uw welkomstbonus! Bij besteding van minimaal 50 euro kunt u de code direct gebruiken.
Kortingscode: